31 Ekim 2009 Cumartesi

hambag


Arctic Monkeys'in 3. albümü çıkmış ve bundan benim haberim, bugün, tesadüfen, VH1 sayesinde, şok içinde oldu! Galiba gerçekten cahilleştim!

Yeni çocuğun adına Humbug demişler. Ebenezer Scrooge derdi, toprağı bol olsun. Saçma bulduğu şeylere "hambag lan o!" diye burun kıvırırdı amca... VH1'a hambag dedik, bak başımıza ne iş açtı be Ebenizır!

Josh Homme'la beraber üretmişler albümü... Bu bilgiyi okumasaydım da, gitarların söylediği kelimelerin arasındaki boşlukları ve aniden beliren tizleri duyunca "Queens Of The Stone Age gibi olmuş biraz lan!" derdim. Eh, körle yatan şaşı kalkar; Amerikalı'yla albüm yapanın aksanı gevşer...
Alex kardeşimizin yedek eylemi The Last Shadow Puppets duyarlılığında ve dinginliğinde şarkılar ağırlıkta; Miles biradere "dağıtmam fazla merak etme" diye söz vermiş ve verdirmiş zaar... Albümde "sert" sıfatını en rahat taşıyabilecek şarkı Pretty Visitors'ta bile, üstüme, karanlık ve kar kaplı bir sokakta tek başına yürüyen yalnız ve aç adam hüznü sıçradı. Yok, zaten hüzünlü olmamın böyle bir algıyla ilgisi yok!
Güzel, dinlenesi, yağmurda kapılınası ama ilk ikisine nazaran daha koyu demli bir albüm bu...
Hakan "peehh! hambag!" diyebilir ama yine de hayırlı olsun; Allah sağlıkla, mutlulukla dinletsin inşallah! Kutlarım.

Hiç yorum yok: